Voor wie is het?

Migrainehoofdpijn met verstoord zien (Aura-Migraine), hersenschudding en whiplashklachten, long covid klachten, chronische pijn in spieren en bindweefsel (fibromyalgie), vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen, aanhoudende stress, slaapstoornissen. Het is voor heel veel mensen herkenbaar.

“De Epiphora methode kan als zelfgenezingsmethode dan de oplossing zijn”, zegt Hans Timmerman. Hij ontdekte en ontwikkelde de methode na jarenlang onderzoek en ervaring in fysiotherapie. Hij spreekt van een nog ontbrekende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel.

Ontbrekende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel

Timmerman legt uit dat de Epiphora methode een zelfhulpmethode is die bij mensen met chronische, vaak onverklaarbare en niet altijd begrepen pijnklachten voor verlichting kan zorgen. “Veel mensen kunnen met chronische klachten en onverklaarbare pijn vaak niet voldoende geholpen worden omdat een effectieve behandeling ontbreekt en krijgen het advies om er mee te leren leven.”

Volgens Timmerman mag het niet zo zijn dat zoveel mensen zich naar huis laten sturen met die mededeling, terwijl zij daar in de meeste gevallen zelf iets aan kunnen doen met zijn methode.

“Het probleem aanpakken kan alleen als je weet wat de oorzaak is. En dat is in deze gevallen meestal een verstoorde doorbloeding achter in het brein, veroorzaakt door te weinig bloedaanvoer door de slagaders in de nekwervelkolom. De nek kan na een ongeluk of gewoon door een slechte houding op het werk of op school blokkeren en dan kan er niet genoeg bloed omhoog stromen naar het brein.

”Klachten wegnemen kan volgens Timmerman ‘simpelweg’ als je weet hoe je de doorbloeding van je brein weer normaliseert. “In de Epiphora methode leer je dat te doen door speciale rekkingen, de juiste beweeghouding en een eenvoudige ademtechniek. Dit zorgt voor een optimale toevoer van zuurstofrijk bloed en de afvoer van de afvalstoffen uit het brein. Dat betekent een verbeterde bloedvoorziening in het hele brein. Hierdoor verlaat het brein de alarmtoestand en verdwijnen ook de verkrampingen in de bloedvaten in het hele lichaam. Pas dan start het lichaam met herstel. Je past het in de ochtend bij het opstaan 15 minuten toe en ’s avonds, 10 minuten voor het slapen gaan.”

Cirkel van Willis

De chronische klachten die Timmerman noemt, worden heel vaak veroorzaakt door nekproblemen in combinatie met een slecht aangelegde cirkel van Willis, is zijn ervaring.

“De cirkel van Willis is een netwerk van slagaders midden in je brein, dat het halsslagadersysteem verbindt met de nekslagaders en zo de hersenen optimaal van bloed moet voorzien. Bij 66 procent van de mensen is de cirkel van Willis niet goed aangelegd. Als er dan vanuit de nekslagaders niet voldoende bloed naar het brein kan komen, krijgt met name het achterste deel van je brein simpelweg niet genoeg bloed. Dit geeft problemen in het brein, maar zorgt er ook voor dat alle bloedvaten in het lichaam verkrampen. Dat zorgt voor onverklaarbare chronische klachten.”

Een opvallende combinatie van verschijnselen die men hierbij kan ervaren zijn: een drukkend gevoel boven op het hoofd, haarwortelpijn, wazig zien, koude handen en voeten, licht en geluid overgevoeligheid, en volledige onmacht om te ontspannen. Het komt ook voor dat mensen ’s morgens bij het opstaan al moe zijn, omdat spieren verkrampen en verzuurd zijn. Timmerman:

“Veel mensen krijgen met dit soort klachten een diagnose fibromyalgie, en daar moeten meer dan driehonderdduizend mensen in Nederland dan maar mee zien te leven.”

Er is volgens Timmerman in deze situatie nu een manier om het lichaam uit de overleefstand te halen: je gaat de verstoorde doorbloeding van het brein herstellen door middel van optimale bloedaanvoer (openen), bloedafvoer (drainage van het brein), en dan de Epiphora methode ademtechniek. “Pas dan komt het lichaam in de kracht die het nodig heeft om zijn helende werk te doen en zo de klachten te laten oplossen.”

Lees verder over hoe het werkt Doe de checklist om te kijken of jij hiervoor in aanmerking komt

“Breathe in deeply to bring your mind home to your body”

Nog meer weten over deze methode? Bekijk dan deze site eens

Hoe werkt het?

de methode

De Epiphora methode is een zelfhulpmethode die bij mensen met chronische, vaak onverklaarbare en niet altijd begrepen pijnklachten voor verlichting kan zorgen. “Veel mensen kunnen met chronische klachten en onverklaarbare pijn vaak niet voldoende geholpen worden omdat een effectieve behandeling ontbreekt en krijgen het advies om er mee te leren leven.Het mag niet zo zijn dat zoveel mensen zich naar huis laten sturen met die mededeling, terwijl zij daar in de meeste gevallen zelf iets aan kunnen doen met deze methode.

Verbeterde bloedvoorziening in het hele brein

“Het probleem aanpakken kan alleen als je weet wat de oorzaak is. En dat is in deze gevallen meestal een verstoorde doorbloeding achter in het brein, veroorzaakt door te weinig bloedaanvoer door de slagaders in de nekwervelkolom. De nek kan na een ongeluk of gewoon door een slechte houding op het werk of op school blokkeren en dan kan er niet genoeg bloed omhoog stromen naar het brein.”

Klachten wegnemen kan ‘simpelweg’ als je weet hoe je de doorbloeding van je brein weer normaliseert. “In de Epiphora methode leer je dat te doen door speciale rekkingen, de juiste beweeghouding en een eenvoudige ademtechniek. Dit zorgt voor een optimale toevoer van zuurstofrijk bloed en de afvoer van de afvalstoffen uit het brein. Dat betekent een verbeterde bloedvoorziening in het hele brein. Hierdoor verlaat het brein de alarmtoestand en verdwijnen ook de verkrampingen in de bloedvaten in het hele lichaam. Pas dan start het lichaam met herstel. Je past het in de ochtend bij het opstaan 15 minuten toe en ’s avonds, 10 minuten voor het slapen gaan.”

Kostenplaatje 

De Ephiphora methode ervaren en eigen maken gaat in drie sessies.

De eerste behandeling bestaat uit uitleg van de methode en ervaren! Deze sessie duurt 90 min. De tweede sessie en derde sessie , gaan over het uitwerken en finetunen van de oefeningen. Duur 60 min. Ondersteunend materiaal, zowel op papier als op film wordt verstrekt.

  • De eerste sessie is €125,00
  • De volgende sessies kosten €95,00
  • Het totaalbedrag is dan €315,00
  • Deze prijzen zijn excl. BTW
Meer info? Aanmelden

AANMELDen

Vul het formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.


epiphora Vragenlijst/checklist

Graag verzoeken we jou om deze vragenlijst in te vullen. Dit kan voor de benandelin(en) en/of erna. Alvast bedankt!