The Floating World

Petra van Spellen

Petra van Spellen

Mijn naam is Petra van Spellen, oprichter van House of Ukiyo. Wat in het Japans betekent , leven in het moment, los van alle gedachtes die ons verleiden om naar het verleden of de toekomst te gaan: het ‘aan staan’.

Mijn mind was continu bezig…… Ik kende het ‘uit’ staan knopje niet en was mij dan ook totaal niet bewust van het feit dat ik überhaupt altijd ‘aan’ stond. Wel gaf mijn lijf al vroeg signalen om aan te geven dat ik eigenlijk te hoog was afgesteld. DIk had last van migraines, dé manier om het hele lijf en uiteindelijk de mind op shut down te zetten. Vanaf mijn 10e kampte ik met serieuze migraines en niemand begreep wat er met mij aan de hand was. Vele artsen, neurologen, haptonomen ziekenhuizen, scans en talloze alternatieve geneeswijze heb ik geprobeerd. Het heeft mij veel tijd en geld gekost. Helaas wel altijd met dezelfde teleurstelling na een paar weken, de migraines kwamen weer net zo hard terug!

Er was namelijk niet echt iets veranderd in mij. Mijn mind wilde het maar al te graag geloven, echter waren mijn overtuigingen om altijd ‘aan’ te moeten staan vele malen sterker en langer in mijn brein aanwezig dan de hoop dat deze nieuwe aanpak zou helpen. Vanaf deze leeftijd tot mijn huidige is het een grote zoektocht geweest om mezelf te laten inzien dat ik het voor een groot gedeelte zelf in de hand (lees: mind) had!

Lees verder

Aan- en uitschakelaar

En nu zie ik pas in dat het mijn slimme lichaam is geweest die mij elke weer ‘uit’ zetten omdat ik weer te lang ‘aan’ stond. 

Om jezelf bewust te worden van je uit en aan knop moet je eerst gevoeld hebben hoe het is eens uit te staan, zonder daarvoor lichamelijk daartoe gezet te moeten worden. Het komt volledig uit je eigen overgave om bewust de ‘uit’ knop bij jezelf te gaan vinden. In deze bizar drukke wereld is het van levensbelang om jezelf bewust te zijn van jouw staat van zijn; sta je aan of uit? Ben je in de fight or flight or freeze modus? Of ben je aan het overleven? Om zo zelf de controle te hebben over je schakelaar. Met als opbrengst meer in verbinding te staan met jezelf, in het moment te kunnen zijn en dus meer bewust genieten!

Check dit: mijn migraines zijn voor 80% verdwenen. Zodra ik voel dat mijn ademhaling omhoog gaat en mijn schouders weer richting mijn oor gaan dan weet ik nu wat mij te doen staat , dan sta ik nl weer ‘aan’. Ik help je graag jouw bewustzijn hierin te vergroten.

Lieve groet,

Petra

“Inhale the future, exhale the past