Zucht! Adem & Yoga Retreat in Noord Spanje

Verlang je ook zo naar meer rust, ruimte in je hoofd, meer energie en een gevoel van vrijheid ? Dan is dit de juiste keuze!In de parel van Noord Spanje organiseren yoga-ademcoach Petra van Spellen en ademcoach Walter Westgeest deze prachtige retreat. Tijdens deze mid-week combineren we ademsessies met ademyoga, yoga nidra een stilte dag bij een oogverblindende waterval, ademcirkels, vuur en muziek en vooral tijd voor jezelf.

Good to know:tijdens het retreat zal de Epiphora Methode worden toegepast. Een zeer effectieve adem methode, aanbevolen bij klachten als long covid, PCS, migraine. Voor meer info hierover www.epiphoramethode.nl

A REAL RE-TREAT!

Bewust Ademen

Voel je met regelmaat dat je ademhaling “hoog” zit, dat je lichaam niet zacht en ontspannen is maar aangespannen en je mind onrustig is?

We ademen vaak kort, hoog en onbewust, hiermee geef je je lichaam het signaal af dat je in een stressvolle situatie verkeerd. Dit heeft een groot gevolg voor je geestelijke en lichamelijk gesteldheid. Met de adem is het mogelijk om opgeslagen spanning in het lichaam (blokkades) zachter te maken, als het ware “los” te ademen. Zodat er meer ruimte en rust in het lichaam komt en opgeslagen emoties vrij geademd worden.

Door bewust te ademen maak je weer ruimte in je lichaam. Je leert te ademen naar delen in je buik waar je misschien al heel lang niet meer bent geweest. Door middel van verschillende ademhalingstechnieken kom je dichter bij je gevoel.

Deze week brengt je dichter bij jezelf, je energie gaat weer stromen, blokkades worden “vrij” geademd. Voelen dat je leeft, in elke cel van je lichaam.

Ontspannen, genieten, verstillen … 

Deze midweek is voor mensen die weer ’thuis willen komen’ in hun eigen lijf. Als je het opgejaagde gevoel wilt loslaten en de vertraging in wilt gaan. Op naar verzachting en verzorging van geest en lichaam. We verkennen liefdevol de grenzen van je comfort-zone en geven je kracht en inzicht door te werken met ademhalingstechnieken. Voeg daar mindfulness en yoga aan toe en je hebt de juiste ingrediënten voor een duidelijk voelbare reset. Met bewust ademen leer je op een nieuwe manier naar jezelf luisteren. We reiken aan wanneer en hoe je adem in je leven in kunt inzetten.

Terug  gaan naar de kracht die eigenlijk altijd in ons zit, adem

We geven je een toolbox met ademhalingstechnieken mee voor meer focus, flow, rust en verbinding. Intense ervaringen en jezelf weer “voelen” staan deze week centraal.

In deze bijzondere week word je begeleid op jouw ademreis. Deze ademreis geeft je inzicht, diepe rust en ontspanning. Met meer kennis en kunde over de “wereld van de adem” ga je als herboren naar huis. Op deze unieke locatie (meer over deze prachtige plek lees je hieronder) combineren we de kracht van adem, mooie wandel- en yogasessies met gezond eten en drinken.

Een unieke bestemming, waar alles mogelijk is. Laat u omarmen door rust, ongerepte natuur en boutique ingerichte lodges. Wij bieden u een ideale plek om te “disconnecten”. Onze persoonlijke services is er om aan alle wensen te voldoen. Een unieke plek, waarbij veel tijd en aandacht is besteed aan het creëren van de ultieme vakantie ervaring. Comfort, sfeer en hygiëne zijn de belangrijkste speerpunten.

Onze ligging biedt vele mogelijkheden voor het ondernemen van activiteiten. Wandelen, fietsen, golfen, zwemmen bij een van de watervallen en genieten van lokale gastronomie. Bezoeken van Girona, Barcelona, middeleeuwse dorpjes en musea. Kanoën op rivier “El Ter” en een bezoek aan de mooie azuur blauwe baaitjes langs de Costa Brava. Voor kinderen zijn er klim-, pret- en waterparken.

Praktische Info

Wanneer: 28 maart tot 1 april 2022 en / of  30 mei tot 3 juni 2022
Waar: 25 km van Girona, Resort Can Bora lodges .
Wat: ademwerk, ademcirkel, adem yoga, yoga nidra, mindfulness, stiltewandeling. 
Voor wie: iedereen die even toe is aan “thuiskomen” bij jezelf, rust en verbinding. 
Kijk maar eens: naar een film-impressie van deze lokatie.

Voorbeeld daginvulling:

  • 07.30 – 08.30  AdemYoga 
  • 09.00 – 09.45 Ontbijten
  • 10.00 – 12.00 Verdieping in het ademen, ademsessie groep 1
  • 13.00 – 14.00 Lunch
  • 14.30 – 16.30 ademsessie groep 2 
  • 16.30 – 18.30 Ontspannen, me-time
  • 18.30 – 19.30 Diner
  • 20.30 –  21.00 ademcirkel / yoga nidra / kampvuur 

Verblijf: volpension met vegetarisch (voornamelijk) biologische keuken
Tarieven: vanaf € 990,00 per persoon op basis 2 personen in Nature lodge met gezamenlijk sanitair. Upgrades zijn mogelijk.

Inclusief: accommodatie o.b.v. full-board ( drie maaltijden per dag en gezonde tussendoortjes, koffie thee en sap), luchthaven transfers, groeps ademsessies, yoga, en stiltedag.
Exclusief: vlucht of treinreis en overige uitgaven op locatie. 

Lodges: Op Can Bora Lodges zijn 3 verschillende Lodges. 5 Lodges die ruimte bieden aan 5 personen, 4 Lodges die ruimte bieden aan 4 personen en 2 Lodges die ruimte bieden aan 2 personen. Voorkeur is o.b.v. volgorde inschrijving.

Vrije Tijd: wandelen, zoutwater buitenzwembad (zonverwarmd) en ligweide en relaxen.
Wellness: koudwaterbad, ontspanningsruimte, zoutwater buitenzwembad (zonverwarmd) en ligweide.
Optionele behandelingen: extra bij te boeken, massage en evt. privé ademsessie of privé-coaching.

Note: de retraite gaat door vanaf 10 personen.

Vragen? Mail ons gerust!

Aanmelden

Meld je hier aan voor het Adem & Stress Release Retreat

[wpforms id=”728″]

Petra van Spellen

Petra werkt tijdens de retraite als ademwerk facilitator en transformation coach.

In haar werk onderscheidt Petra zich door het creëren van een veilige vertrouwde en warme omgeving. Met haar oprechte aandacht ondersteunt ze vanuit liefde haar cliënten tijdens elke unieke ademreis.

Ze heeft haar eigen pad bewandeld via een transformationele coachopleiding gevolgd door een klassieke yogaopleiding en vanuit daar de kracht van ademhalingsoefeningen ontdekt. Deze mooie elementen brengt ze samen in de ademyoga lessen.

Een ademreis of ademyogales van Petra betekent een begeleiding terug naar je bron, je essentie om in rust en verbinding te zijn.

“Petra geeft mij het vertrouwen en de rust om los te durven laten. In het hier en nu te zijn. Voor mij is zij een inspirerende vrouw die elke weer aanvoelt wat er nodig is op het juiste moment.”

Walter Westgeest

Tijdens de retraite ligt de focus van Walter op het begeleiden van adem en koude-training. In Nederland heeft hij een ademcoach praktijk (ademflow.com) waar hij vooral werkt met de bewust verbonden ademtechniek. Zeven jaar geleden begon hij zelf met koude training en bewust ademen.

Na een intensieve opleiding tot allround ademcoach helpt Walter mensen met uiteenlopende klachten als burn-out, angst- en paniekstoornissen en ‘gewoon’ stress. Maar ook wordt geademd op focus, minder controle en meer flow.

“Het bijzondere van ademwerk is dat adem je feilloos aangeeft hoe je er op staat. Ook als je de oorzaak van een gevoel niet weet of kunt benoemen helpt de juiste ademhalingsoefening tot verbinding met jezelf.”

Thuiskomen bij jezelf staat voor hem centraal.

Kijk hier voor ervaringen met Walter.